PRODUCTS

Singapura, Inggris dilarang? Skuter listrik nyababkeun kacilakaan lalu lintas beuki loba

Asia Pasipik poean

Singapura ngalarang jalma-jalma naék skuter listrik di trotoar saprak minggu ieu, sabab beuki seueur kacilakaan antara skuter listrik sareng pejalan kaki. Aya sababaraha kacilakaan sateuacanna, salah sahijina ngakibatkeun hiji maot.

Menteri transportasi senior Singapura, Mr LAN Binming, ngawartoskeun parlemén dina dinten Minggu yén larangan éta bakal diusahakeun ti ayeuna dugi ka 31 Désémber, anu waktosna pelanggar diperhatoskeun. Nanging, ti tanggal 1 Januari 2020, peraturan anyar éta bakal diterapkeun sacara ketat.

"Dimimitian taun payun, numpak skuter listrik di trotoar bakal didenda $ 1472 (S $ 2000) sareng dibui tilu bulan upami kapendak," saur Lan.

Henteu lami sateuacan larangan dikaluarkeun, 65 tauns awéwé sepuh maot kusabab tatu otak di akhir Séptémber nalika anjeunna naék sapédah sareng tabrakan sareng Scooter listrik, dilaporkeun ka Straits Times.

图片11

 

LAN Binming nyarios yén ti saprak nyiksa skuter listrik nyababkeun beuki loba kacilakaan lalu lintas, sora nyaram skuter listrik beuki luhur. Anjeunna nambahan yén pelanggaran éta henteu dilarapkeun ka jalma cacat.

LAN Binming nyatakeun yén kusabab raoseun skuter listrik pikeun jasa pengiriman sareng pangiriman tuang, jumlah skuter listrik parantos gancang ningkat janten ampir 100000 taun-taun ayeuna. Cenah Kamentrian angkot parantos nyobian ngatur pangaturan lalu lintas ku ngalaksanakeun rencana nyetir aman, wates kecepatan sareng ngaluarkeun lisénsi nyetir, tapi éta henteu cekap pikeun ngirangan kacilakaan lalu lintas.

LAN Binming nyarios yén rata-rata 370 palaku ditéwak unggal bulan, nyababkeun beuki loba kacilakaan lalu lintas. "Ngalarang panggunaan skuter listrik dina trotoar mangrupikeun kaputusan anu sesah, tapi mangrupikeun léngkah anu diperyogikeun pikeun anu leumpang tiasa ngamankeun aman di jalan umum," saur anjeunna.

Singapura sanés hiji-hijina nagara anu nyaram skuter listrik di trotoar. Di Perancis, kumargi rébuan skuter listrik tabrakan sareng pedestrian, aranjeunna parantos pareng ngalarang dina trotoar. Tapi denda Perancis ampir sapersapuluh urang Singapura, ngan ukur $ 150 (135 euro).

图片12

Jérman netepkeun panerapan dina Méi pikeun ngamungkinkeun para skuter listrik ngajalankeun di jalan, tapi henteu di trotoar, dilaporkeun euronews.com. Salaku tambahan, umur supir skuter listrik kedah henteu kirang ti 14 taun sareng kecepatan nyetir moal langkung ti 20 km / jam. Menteri angkutan Jérman nyarios dina waktos éta yén kaputusan Jérman "nyayogikeun jalan pikeun patalimarga pikahareupeun dina enggoning mastikeun kasalametan jalan dugi ka saageungna".

Di Inggris, nyetir skuter listrik sareng mobil kasaimbangan di tempat umum parantos dilarang pisan, sareng palaku nyanghareupan denda 300 pon sareng genep demérits dina lisénsi supirna.

图片13

Di Amérika Serikat, peraturan ngeunaan skuter listrik beda-beda ti tempat ka tempat. Skuter listrik dilarang di Beverly Hills, California, numutkeun Néglasari; Skuter listrik henteu kénging dina trotoar di Atlanta, Georgia; Nashville, Tennesse, meryogikeun supir skuter listrik yuswa sahenteuna 18 taun sareng ngagaduhan SIM. Portland, Oregon, meryogikeun sadaya pengendara nganggo helm.

 

Pernyataan: tulisan ieu dibagi sareng dikaluarkeun ku netizen anu sumanget sareng henteu ngagambarkeun posisi platform ieu. Upami anjeun ngagaduhan bantahan atanapi disangka palanggaran, mangga ngahubungan kami ku email.


Waktos Post: Sep-02-2021